Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se na naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Osiguranje od odgovornosti vlasnika zračnog plovila za štetu prouzrokovanu trećim osobama

Prevoznici su odgovorni kako za štete koje prouzrokuju njihova prevozna sredstva, tako i za robu koju prevoze. Obzirom da su prevozi izloženi različitim okolnostima na koje se ne može uticati i pored sve predostrožnosti potrebno je osigurati se.

Zračna plovila mogu u toku leta, rulanja i mirovanja prouzrokovati iznimno veliku štetu predmetima u vlasništvu trećih osoba, pa i samim trećim osobama. Zbog visine štete, koju može prouzrokovati zračno plovilo, i naša država je zakonom propisala da svi vlasnici registrovanih zračnih plovila moraju osigurati svoju zakonom utvrđenu odgovornost do propisanog limita po štetnom događaju. Vlasnici mogu osigurati i ona zračna plovila za koja nije obavezna registracija.

 

Triglav osiguranje, ad osigurava zakonom utvrđenu odgovornost u skladu sa odredbama zakona. To uključuje sveobuhvatnu odgovornost za štetu koja je bila prouzrokovana trećim osobama na zemlji, ali ne pokriva eventualnu odgovornost osiguranika za smrt ili povrede putnika zračnog plovila.

 

Preporučujemo vam da uz osiguranje od odgovornosti, ugovorite i kasko osiguranje zrakoplova. U slučaju nesreće ili nezgode, bit će pokrivena šteta nastala na zrakoplovu.