Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se na naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Automobilska asistencija – najbolji saputnik

12. 3. 2018

Kome se obratiti za pomoć ukoliko ostavite ključeve u gepek automobila i automatski a automobil se automatski zaključa, ili ako vam u sred noći na putu pukne guma ili vam se isprazni akumulator jer ste zaboravili ugasiti svjetla? Nekoga sigurno imate na umu. Ipak, šta ako vam se to desi u tri sata ujutro u inostranstvu? U takvoj situaciji, većina onih na čiju ste pomoć pomislili jednostavno otpada. Dakle, na koga onda u ovakvim slučajevima možete računati?

3 paketa, 20 asistencijskih usluga, područje čitave Europe

U slučaju da vam se na putu dogodi slična situacija, vaš najbolji saputnik će biti automobilska asistencija Triglav osiguranja. To je oblik osiguranja koji vam obezbjeđuje 24-satnu pomoć usluge automobilske asistencije i pokriva troškove kako u BiH, tako i na području čitave Evrope. Možete izabrati jedan od ponuđena tri paketa: StandardPlus ili Comfort i bezbrižno krenuti na put.

Polisom osiguranja automobilske asistencije uključene su raznovrsne asistencijske usluge i pokriveni su troškovi njihovog izvođenja do određene sume osiguranja, bilo da se radi o manjem kvaru na automobilu, prevozu i spašavnju vozila, problemu sa ključevima, dostavi goriva, prevozu osiguranika, dostavi rezervnih djelova u inostranstvo, hotelskom smještaju osiguranika, angažovanju zamjenskog vozača, novčanoj pozajmici u slučaju krađe novca, dokumenata i tome slično.

Kako automobilska asistencija djeluje u praksi?

Ukoliko nastane osigurani slučaj, pozovite broj asistencijskog centra i po pozivu navedite: broj polise osiguranja, Vaš kontakt broj i kontakte Vaših saputnika, mjesto kvara, uzrok nastale štete kao i broj osoba u vozilu. Za pozive iz BiH: 0800 50 309, za pozive iz inostranstva: +386 1 5882 961.

Sa stručnim saradnikom iz asistencijskog centra ćete se dogovoriti o svim detaljima – gdje ćete odvesti pokvareni automobil, gdje ste namjeravali ići, kada se vraćate i da li ćete za nastavak puta trebati prevoz. U asistencijskom centru će naručiti popravku kod ugovornog partnera koji je ovlašten za područje na kojem se nalazite.

Sa automobilskom asistencijom bez brige krenite na put, bilo da se radi o kraćoj relaciji ili je putovanje do vaše željene destinacije 200 kilometara ili više.  Čak i ako se nešto nepredviđeno desi tokom vožnje, automobilska asistencija je od vas udaljena samo jedan poziv, bez obzira koliko je sati.

Share on Google+