Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se na naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Osiguranje od posljedica nezgode

Ne igrajte se sa stvarima koje ne možete predvidjeti i odaberite odgovarajući oblik osiguranja od posljedica nezgode.

Od rođenja pa do pozne dobi izloženi smo riziku nastajanja nesrećnih slučajeva. Bez obzira koliko bili pažljivi nesreće se dešavaju na radnom mjestu, na ulici, u školi, u obdaništu, na fakultetu, kod kuće, na utakmici, treningu i slično.

 

Pri ugovaranju osiguranja od posljedica nezgode važno je da izaberete onaj oblik osiguranja koji je za Vas odgovarajući. U Triglav osiguranju ad Vam nudimo različite oblike osiguranja od posljedica nezgode, koje ćemo Vam i predstaviti.

 

Pri sklapanju osiguranja od posljedica nezgode izračunava se visina premije osiguranja, koja direktno zavisi od:

  • Visine sume osiguranja za pojedine osigurane opasnosti;
  • Vremenskog trajanja osiguranja;
  • Posla kojim se osiguranik bavi, te uslova u kojima se on odvija;
  • Od ostalih opasnosti koje utiču na visinu premije osiguranja.

 

TRAJANJE OSIGURANJA

Trajanje osiguranja može biti vrlo različito – od jednoga dana pa do godinu dana. Trajanje osiguranja zavisi i od oblika osiguranja od posljedica nezgode.

 

Ko može ugovoriti osiguranje?

Prema Opštim uslovima osiguranja mogu se osigurati osobe od 14 do 75 godina starosti. Mlađe i starije osobe mogu biti osigurane prema posebnim i dopunskim uslovima.

Osiguranje djece i omladine od posljedica nezgode

Upravo su mladi onaj dio populacije koji je najčešće izložen raznim opasnostima. Zato se za njihovu sigurnost moramo pravovremeno pobrinuti. Osiguranje od nezgode za djecu i mlade koje garantuje potpunu zaštitu, ovisno o odabranim kombinacijama koje uključuju pokrivenost za određene opasnosti.

Osiguranje od posljedica nezgode osoba pri obavljanju sportskih aktivnosti

Osiguranje je namijenjeno osobama koje se sportskim aktivnostima bave amaterski ili su registrovani član nekog sportskog kluba.