Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se na naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Osiguranje loma stakla na motornim vozilima

Za dodatnu sigurnost vašeg vozila, prilikom ugovaranja automobilske odgovornosti osigurajte i standardno ugrađena stakla na vašem motornom vozilu - osim stakala na vanjskim svjetlima i ogledalima.


 

Osiguranje stakla na motornim vozilima rješava mnogo svakodnevnih situacija koje se pretvaraju u veliki problem ukoliko nismo pripremljeni na njih. Uz ugovoreno osiguranje stakla na motornim vozilima brzo i jednostavno ćete riješiti popravak svog vozila.


 

Osiguranjem loma stakla stičete pravo zamjene polomljenih stakala na automobilu do 1.500 KM godišnje bez Vašeg učestvovanja u računu za zamjenu. Moguće je osigurati sva putnička vozila bez obzira na broj stakala, marku i tip te teretna vozila registrovane nosivosti do 0,5 T.


 

Opasnost saobraćajne nesreće, pada nekog predmeta na staklo, grada, oluje kao i drugi rizici prema Uslovima osiguranja su pokriven osiguranjem dok ogledala, svjetla I žmigavci nisu pokriveni osiguranjem loma stakla. Osigurana je zamjena zamjenskih-neorginalnih stakala.


 

Premija osiguranja je godišnja i nepromjenjiva bez obzira na ostvarenje osiguranog rizika. Osnova za određivanje premije za osobna motorna vozila je snaga motora izražena u kilovatima (kw).