Za sigurnost vašega doma

Održavajte vrijednost svoje imovine i osigurajte sigurniju budućnost.

Staklo je odličan materijal bez kojeg već vijekovima ne možemo zamisliti život. Nažalost, proizvodi od stakla su zbog svoje krhkosti jako osjetljivi, tako da ima smisla razmisliti o odgovarajućem osiguranju.

Osiguranje stakla pokriva štetu nastalu zbog pucanja, loma ili razbijanja stakla.

Zaštitite svoju kuću, stan i kućni namještaj od opasnosti od požara, groma, izlijevanja vode, eksplozije, oluje, grada, poplave, potresa, provale, pljačke i niza drugih opasnosti koje nam prečesto prijete.

Za ove opasnosti nudimo osiguranje koje se može sklopiti i pojedinačno. Predlažemo da prvo provjerite povoljniju paketnu ponudu osiguranja kuće, stana ili stanbene opreme. Paket osiguranjem, pored kasko osiguranja, osigurat ćete i osiguranje od nezgode za članove svog domaćinstva i nižu premiju osiguranja nego da ste pojedinačno sklopili sva osiguranja iz paketa.

Osiguranja

Požarno osiguranje

Osiguranjem od požara možete osigurati sve vrste objekata, odnosno sve njihove dijelove, uključujući temelje i zidove podruma, sve ugrađene instalacije i drugu ugrađenu opremu (centralno grijanje sa rezervoarom goriva, grijalice, klima uređaji, hidrofori, liftovi itd. .). Osim nekretnina, možete osigurati i pokretnu imovinu koja se može nalaziti u zgradama ili na otvorenom (ličnee stvari i oprema).

Požar je samo jedna od osnovnih opasnosti koje pokriva osiguranje od požara. Također pokriva štetu uzrokovanu jednako uobičajenim opasnostima na osiguranim stvarima, kao što su grom, eksplozija, oluja, grad i druge.

Dodatnim ugovorom možete produžiti osiguranje na rizik od zemljotresa,poplave, izlivanje vode iz odvodnih ili kanalizacionih cijevi, klizišta i lavine, udar motornog vozila koje nije u vlasništvu osiguranika, curenje tečnosti ili plina (ispiranje), prokišnjavanje sa krovova zgrada, težina snijeg, zbog zlonamjernih radnji trećih lica na spoljašnjosti objekata i sl.


DOKUMENTI VRSTA VELIKOST
Opšti uslovi za požarno osiguranje 197 KB
Osiguranje namještaja u kući

Zapravo, nismo ni svjesni koliko stvari imamo u stanu i kolika je njihova vrijednost: oprema, stvari za ličnu upotrebu, gotovina, dragocjenosti, umjetnički predmeti, dokumenti i razne druge lične i porodične stvari. Zato zaštitite sve ove predmete i stvari od najčešćih opasnosti koje mogu predstavljati.

Osiguranje opreme možete sklopiti u stalno nastanjenim stanovima i kućama, u stanovima i kućama koji nisu stalno naseljeni (vikendice i sl.) i u pomoćnim prostorijama (u potkrovlju, u podrumu, u garaži, na terasi, itd.). Možete ih osigurati na stvarnu vrijednost ili nove.

Osiguranje pokriva najčešće opasnosti kao što su požar, izljevanje vode, grom, eksplozija, oluja, grad, poplava, klizišta i snježne lavine. Međutim, opasnosti vrebaju i drugdje. Mnogo su vjerovatnije i u posljednje vrijeme, nažalost, sve su češće provale u stanove, kao i pljačke novca, platnih kartica, dragocjenosti i drugih stvari u stanove i van njih. Pored svih navedenih rizika, osiguranje uključuje i osiguranje od odgovornosti, kojim osiguravajuće društvo garantuje odštetne zahtjeve trećih lica kojima je osiguranik svojim ponašanjem nehotice prouzrokovao štetu. Osiguravajuće društvo garantuje i za štetu koju prouzrokuju članovi porodice osiguranika kao i ljubimci osiguranika.

Pored osnovnog osiguranja, preporučujemo i izbor onih produženih osiguranja koji Vam pružaju najviši mogući nivo sigurnosti u skladu sa potrebama osiguravajuće zaštite:

 • produženje predmeta osiguranja,
 • produženje vrijednosti garancije i
 • produženje mjesta garancije.


Osim toga možete odabrati da:

 • osiguranje kućnih mašina i aparata,
 • osiguranje od zemljotresa i
 • osiguranje pomoći u kući.


Osiguranje elektronske opreme

Osiguranje elektronske opreme pokriva uništenje, oštećenje ili krađu (provala ili pljačka) osigurane stvari.Možete osigurati stacionarno ili prenosnu računarsku opremu.

Polomljen i oštećen mobilni telefon je zbog osjetljivosti uređaja česta pojava koja nam stvara nepredviđene troškove.

Triglav osiguranje a.d. Banja Luka osigurava mobilne telefone i druge prenosne elekronske uređaje i nadoknađuje štetu koja nastaje zbog:

 • loma mobilnog uređaja;

 • krađe mobilnog uređaja iz zaključanih prostorija i zaključanih automobila;

 • troškova poziva sa uređaja nakon krađe.

Polomljeni osigurani uređaj je potrebno popraviti u registrovanim servisima za popravak mobilnih uređaja i po troškovima popravke ćemo Vam nadoknaditi štetu. Vaše učešće u troškovima popravke može biti 0 KM ili 10% od visine računa, zavisno kako ste odabrali prilikom ugovaranja osiguranja.

Za slučaj da Vaš uređaj bude ukraden, nadoknadićemo Vam sadašnju vrijednost osiguranog uređaja.

 Osiguranje mobilnih uređaja smo omogućili i za fizička i za pravna lica koji kod Triglav osiguranja, a.d. Banja Luka imaju zaključeno osiguranje kuće ili stana, kasko osiguranje ili drugo osiguranje koje nije zakonski obavezno.


Osiguranje od zemljotresa

Predmet osiguranja od zemljotresa su objekti i pokretna imovina. Osiguravajuća kuća pokriva uništenje ili oštećenje osiguranih stvari uzrokovanih zemljotresom. Dodatno osiguranje od zemljotresamožete sklopiti uz sljedeća osnovna osiguranja:

 • osiguranje od požara,
 • osiguranje kuće i
 • osiguranje elektronske opreme.
Kućna asistencija

Ako vam je potrebna pomoć, nazovite 0800 50 309. Organizovaćemo hitnu pomoć koja zahteva određene zanatske usluge, usluge obezbeđenja stanovanja, usluge prevoza i privremenog smještaja za članove domaćinstva, usluge otvaranja ulaznih vrata, informacije o privremenom preseljenju, veterinarske informacije i druge usluge.

Pružamo sledeće zanatske usluge:

 • vodoinstalater ili instalater sistema za kanalizaciju, grijanje i klimatizaciju;
 • električar u slučaju kvarova na električnim instalacijama;
 • pokrivač krovau slučaju oštećenja krova;
 • stolar ili bravar u slučaju oštećenja vrata i prozora;
 • staklar prilikom razbijanja vanjskih stakala i
 • usluga čišćenja.


Osiguranje od provalne krađe i razbojništva

Osiguranje od provalne krađe i razbojništva pokriva štetu do koje je došlo, jer su osigurane stvari bile odnesene, uništene ili oštećene prilikom provale ili pljačke, odnosno prilikom pokušaja ovih radnji. Osiguranje pokriva i štetu na zgradama ili unutar njih koja je nastala kao posljedica provale.

Osiguranje od provale ne štiti u slučaju da dragocjenosti nisu bile čuvane tako kao što se očekuje s obzirom na njihovu vrijednost.

Novac i dragocjenosti moraju biti smještene u zaključanom spremištu, a ostale stvari uvijek, kada osiguranik nije prisutan, u zatvorenim i zaključanim prostorima.

Kada dođe do provalne krađe ili pljačke, osiguranik je slučaj dužan prijaviti policiji. Za ukradene i kod provale uništene predmete, koji su bili osigurani i čuvani na odgovarajući način, osiguravač pokriva nastalu štetu, a ako su predmeti, u toku provalne krađe, bili oštećeni, pokriva i troškove popravke.


DOKUMENTI VRSTA VELIKOST
Opšti uslovi za osiguranje od opasnosti provalne krađe i razbojništva 419 KB
Osiguranje stakla

Osiguranje stakla pokriva štetu uzrokovanu pucanjem, lomljenjem ili lomljenjem stakla.


DOKUMENTI VRSTA VELIKOST
Opšti uslovi za osiguranje stakla 577 KB
Osiguranje hrane u zamrzivačima

Zamrzivači se mogu pokvariti ili prestati raditi zbog nestanka struje. Ako to potraje dugo, hrana u njima se može pokvariti – osiguranje pokriva štetu koja nastane na hrani.

DOKUMENTI VRSTA VELIKOST
Opšti uslovi za osiguranje robe u hladnjačama 410 KB

Dokumenti

Za pregled PDF dokumenata preporučujemo program Adobe Acrobat Reader