Kamper je kao drugi dom

Čak i ako ne idete svaki dan na kampovanje, pametno je pobrinuti se za nesreću ili neugodne događaje uz odgovarajuće osiguranje.

Osiguranje automobila pokriva i opasanosti sa kojima se suočavate vi i vaši putnici izloženi vožnji kamperom. Stoga se pobrinite da na vrijeme budete uslučaju saobraćejne nezgode sigurni do finasijskog gubitka. Uvijek imajte to na umu pri odabiru osiguranja vrijednosti kamp kuće, vrijednosti prtljaga, gdje i koliko se vozite as njim i gdje najčešće parkirate. Koliko često sa njim odlazite u inostranstvo?

Vaša najbolja odluka za sigurno putovanje će biti odabir odgovarajućeg paketa osiguranja-dobit ćete poseban popust na sva osiguranja u paketu.

Ne zaboravite automobilsku asistenciju, prijavite se i kad god vam zatreba pomoć, u zemlji i inostranstvu nazovite nas na besplatan broj 0800 50 309, iz inostranstva nazovite +386 1 588 29 61. Dostupni smo 24 sata na dan.

Odlučite se za pravi paket osiguranja

Avtomobilska odgovornost (AO)
i
Zavarovanje voznika (AO plus)i
i
Splošni kasko
i
Kombinacije delnega kaska:
 • B - požarne nevarnosti in naravne nesrečei
 • D - živali
 • E - steklo
 • J - zunanja svetlobna telesa in ogledala
 • K - krajai
Avtomobilska asistenca
Avtomobilska asistenca PLUSi
Avtomobilska asistenca COMFORTi
Pravna zaščita
Nezgodno zavarovanje voznika in potnikov
PAKETNI POPUSTi
7 %
10 %
12 %

LEGENDA:

- Že vključeno.
- Izbira po želji.
- Izbira ni možna.

Pogodnosti

Do 4 % popusta
na jednog korisnika vozila

Prilikom osiguranja opšteg kaska.

Mogućnost otkupa
posljedica prve štete

U osiguranju od automobilske odgovornosti (AO), vozača ( AO plus) i opštem osiguranju, prema broju prijavljenih šteta u protekle tri godine

Do 12 %
paketnoga popusta

Popust na sva uatomobilska osiguranja kampera.

Do 55 %
bonusa

Pri osiguranju od automobilske odgovornosti (AO), vozača (AO plus) i opšteg kaska.

Akcija automobilsko osiguranje

Osigurajte svoje vozilo uz dodatno posebno osiguranje i dobit ćete brojne pogodnosti.

10 % popusta
na kasko

Popust na zavarovanje splošnega kaska in delni kombinaciji B in K za avtodome, ki so stari 5 let ali več.

Česta pitanja

Avtomobilska odgovornost
Kasko
Nezgoda
Da li obavezno osiguranje automobila pokriva i štetu na mom kamperu?

Obavezno osiguranje automobila (osiguranje do autoodgovornosti) pokriva imovinsku štetu (vozila,zgrade i lične stvari) i nematerijalnu (povrede i smrt) štetu trećih strana, ali ne i štetu na kamperu osobe koja je izazvala nesreću. Ova šteta je pokrivena kasko osiguranjem.

Mogu li voziti svoj kamper čak i ako mi je osiguranje isteklo?

Iz člana 2.Zakona o obaveznom osiguranju u prometu slijedi: vlasnik vozila mora prije korištenja vozila u prometu i obnavljanja osiguranja dok je vozilo u upotrebi  sklopiti osiguranje, koje je po ovom zakonu obavezno. Kamp kući kojoj je isteklo osiguranje ne smije se koristiit u saobraćaju.

Zašto preporučujete međunarodnu karticu osiguranja automobila?

Međunardona karta automobilskog osiguranja (zelena karta) važan je dokument u zemljama sistema zelene karte, kojom vozači u slučaju policijske kontrole lako pokazuju validnost osiguranja do automobilske odgovornosti (AO)

Na njoj so navedeni:

 • sve informacije koje su učesniku u nesreći potrebne da bi podnio zahtjev za naknadu štete kod nadležne osiguravajuće kuće
 • brojevi telefona državnih zavoda u kojima učesnici u saobraćajnim nesrećama mogu dobiti potrebne informacije u vezi sa izvršenjem potraživanja proizilaze iz saobraćajnih nesreća u inostranstvu
Šta znače određene premium klase?

Poznato nam je da 20 premijski razred, gdje 14 predstvalja početnu premium razred as 0% bonusa.

Vsako leto brez škode pridobimo en premijski razred, medtem ko v primeru posamezne škode izgubimo tri premijske razrede. Bonus pridobivamo po 5 % na razred, medtem ko se malus zvišuje hitreje in 20. premijski razred pomeni že 200 % temeljne premije. Prvi premijski razred predstavlja 55 % bonus.

Svake godine dobijemo jedan premijski razred bez otećenja, dok u slučaju pojedinačne štete gubimo tri premijum klase. Dobijamo bonus do 5% po razredu, dok malus raste brže i do 20%. Premijum razred već znači 200% osnovne premije. Prvi premium razred predstavlja 55% bonusa.

Premijski razredi z odstotki izhodiščne premije so prikazanai v spodnji tabeli:

Premijski razred
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
Postotci početne premije
45
 
45
 
45
 
50
 
55
 
60
 
65
 
70
 
75
 
80
 
85
 
90
 
95
 
100
 
110
 
120
 
135
 
150
 
170
 
200

Ali mi omogočate deponiranje kasko zavarovanja avtodoma?

Deponira oziroma ohranja se lahko samo pridobljena bonifikacija. Zavarovanec lahko pridobljeni bonus prenese na zavarovanje drugega avtodoma v roku treh let.

Komu priporočate kasko?

Zavarovanje avtomobilskega kaska priporočamo vsem, ki želijo v največji možni meri zavarovati svoj avtodom. S tem zavarovanjem boste deležni povračila tudi za škodo na svojem avtodomu, če je do škode prišlo zaradi vaše krivde ali pa je vzrok naravna nesreča. Zavarovanje avtomobilskega kaska vključuje vrsto kritij nevarnosti, zato se pred sklenitvijo posvetujte z zavarovalnim zastopnikom, ki vam bo svetoval najprimernejšo kombinacijo kritij, ki jih ponuja to zavarovanje.

Šta je odbitna franšiza?

Odbitna franšiza je vlastito učešće osiguranika u šteti. U slučaju odbitne franšize, osiguravajuće društvo plaća samo razliku iznad odbitnog iznosa za štetu veću od odbitnog iznosa.


Koje su bitne prednosti osiguranja?

Osiguranje je pregledno i jednostavno:

 • u tabeli teških ozljeda i tabeli lomova, uganuća, opekotina i ozljeda mekog tkiva, iznos naknade za pojedinačnu ozljedu određuje se unaprijed i osiguranik će moći procjeniti iznos naknade za određenu povredu
 • nije potrebno pribaviti mnogo medicinske i druge dokumentacije za rješavanje slučaja osiguranja, npr.potvrde o opravdanom odsustvu sa posla. Prethodna nesposobnost za rad nije uslov za isplatu osiguranja;
 • plaćanje se može izvršiti brzo  može se izvršiti na osnovu prvog izvještaja koji prikazuje dijagnozu ili povredu. Za plaćanje nije potrebno čekati kraj liječenja
 • ljekarski pregledi osiguranika nisu potrebni za utvrđivanje visine naknade
Koje su ozbiljnije povrede?

Radi se o ozljedama koje osiguranu osobu ostavljaju sa trajnim invaliditetom. U tabeli teških povreda izričito su utvrđeni postotci naknade za pojedinačnu povredu — nije potreban ljekarski pregled kako bi se utvrdio stepen invaliditeta, a time i iznos isplate. Ova uplata se može izvršiti u vrijeme kada liječenje još nije završeno.

Na osnovu čega se utvrđuje iznos premije osiguranja?

Naknada osiguranja utvrđuje se na osnovu dostavljene medicinske dokumentacije. U većini slučajeva dovoljan je prvi izvještaj iz kojeg je evidentna dijagnoza ili ozljeda. U tim slučajevima nije potrebno čekati kraj liječenja da biste isplatili naknadu za osiguranje.

Dokumenti

Za ogled dokumentov priporočamo PDF pregledovalnik Adobe Acrobat Reader